Våra goa hundar...


                  
Jag växte upp med hund, det var en silvergrå dvärgpudel som hette Tina. Hon var så snäll och absolut ingen bjäbbig hund som många tycker/tror att pudlar är. Så när vi i vår familj började prata om att skaffa hund så fanns det bara pudel för mig och guben hade inget emot det. Nåt som är bra är ju att dom inte fäller...
Så vår första hund var Bamse, en jätteliten brun dvärgpudel. Han var helt underbar, gick lös på vår tomt och stannade där. Tyvärr blev han blind bara 2 år gammal men klarade sig ypperligt ändå. Han och brorsans hund sprang och jagade varann och man kunde inte gissa att han var blind för det var full speed.
Bamse dog tragiskt, han älskade att åka bil och smet ut för att få följa med men ingen såg denna lilla älskade hund och han blev överkörd...
Sorgen var fruktansvärd, jag hörde hans små tassar på golvet och trodde jag skulle bli tokig. Efter ett par veckor stod jag inte ut, jag sa till guben att jag måste ha en ny hund för att komma över det här.
Så kom vår käre Ville till oss, han är en svart dvärgpudel och kungen i familjen. Han är 11½ år nu och mår jättebra, han fattar inte att han är gammal för han busar och leker som en liten valp, ja han är underbar.
Vi fick för oss att Ville behövde en kompis så vi skaffade Olle, oxå han en dvärgpudel, han var liten och brun men mer som toy. Dom hade jättekul ihop och allt var bara bra men så en höstdag när Olle fyllt 2 år så blev han akut sjuk och började krampa. Han höll på och kämpade i ett par timmar men till slut fick han en spruta och fick somna in lugnt och skönt. Förmodligen fick han en hjärnblödning trots att han var så ung.
Nu hade vi alltså mist ännu en hund alldeles för tidigt...
Jag och yngste sonen skulle absolut ha en valp igen och så hamnade Fridolf hos oss, han är lite mer än ett år. Han är en chihuahua/ yorkshiterrier, en liten tuff en men så go. Dom är så söta ihop dessa två...Hur det än blir så är detta dom hundar jag ska ha, det blir inga nya valpar nu. Hoppas att dom blir gamla och får må bra!
Änglakram till alla våra hundar & ER såklart!

Kommentarer
Postat av: Lena

Ja nog är hundar mysiga! Jag hade nog aldrig trott att jag skulle skaffa hund men så blev det för snart två år sedan :) VI har en Bichon Frisè och jag håller med om att det är skönt med hundar som inte fäller hår!Så jobbigt att mista en hund och så en till! Ja man vet inte vad som hända skall och tur är väl det. Jag hoppas iaf att dina hundar och även min goding får leva och bli gamla. Valpar är mysiga men det är ganska mycket pass och jobb med dem också :)God morgon till dig med! KramPs. Nu har jag varit personlig jag också i mitt senaste inlägg....bloggen börjar ju bli "här är mitt liv" hahaha men det bjuder jag på!

2009-01-13 @ 10:19:03
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: Kattis

Åh, vilka sötnosar.

Jag har två Golden.

Jag vill också fgixa hemma istället för att sitta här och semest dum ut, hihi.

Du, du är med på min länklista bara så du vet så du är värd awards du med. Såklart.

Ha det gott!

KRAM

2009-01-13 @ 10:32:04
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: Lisbeth

Haha ja då är det illa när han själv fick ont i öronen LERJättegulliga voffsingar du har!!!Ha en underbar dagkram Lisbeth

2009-01-13 @ 11:52:09
URL: http://vipelyckan.blogg.se/
Postat av: Kattis

Håller alla tummarna för sonen din och hoppas han snart är på benen.

Må gott......så gott det går.

KRAM

2009-01-13 @ 13:40:27
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: Nettan

Sötnosar !

Här är en som har tre mopsar !kram

2009-01-13 @ 14:23:45
URL: http://hasselby.blogg.se/
Postat av: anne

Jag växte också upp med en dvärgpudel. Dvärg och dvärg, det var han nog inte, för han var duktigt hög. Tyvärr var han av den bjäbbiga sorten, fungerade inte alls med andra hundar, anföll deras bakhasor. Jag misstänker väl att vår oerfarenhet av uppfostran bidrog till detta. Men, han var go och rar ändå, blev nog 13 år, fick avlivas. Det var inte klart om han kunde ha fått i sig råttgift eller leverproblem, tumör? Men detta var länge sedan. Nu har vi bara katter, jobbar så att vi inte kan ha hund. Inte nu iaf, få se sen! :)

2009-01-13 @ 15:39:45
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Mikaela - hockeyfru

tackar! jo det här var sista gången jag slapp betala..

2009-01-13 @ 17:36:00
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: Lisa

Tack my Angel!! Dina kommentarer värmer långt in i hjärtat. Nu har jag gjort mitt arbetspass för idag och du är säkert igång med ditt!? Jag hoppas att du har det bra på jobbet idag!! Änglakramar till dig

2009-01-13 @ 21:10:58
URL: http://livscoach.blogg.se/
Postat av: Lene-Therese

Jag saknar Olle...

Älskar bilden på vovvarna under skåpet :)

2009-01-13 @ 23:51:21
URL: http://lenetherese.blogg.se/
Postat av: Lena

Tittar in och önskar en skön dag!

2009-01-14 @ 14:44:44
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: britten

ja min hund är min lilla bebis

2009-01-14 @ 21:54:14
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Martin

Glömde vår "adoptivhund", Hugo? Mini Shettis.

2009-01-16 @ 15:25:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Min profilbild

bloglovin