Min profilbild

bloglovin

Det årliga besöket...

i kyrkan var igår när det var Julton, det är så otroligt pampigt, stämningsfullt, fridfullt och mysigt med sång och musik i kyrkan. Har haft som tradition i några år nu att gå på detta som alltid är söndagen före jul. Jag och svärdotterns mamma T ställde oss i kö kl 17...och jag kan säga att vi va inte först;), insläppet var kl 17.30 och då var det lång kö åt alla håll framför vår fina kyrka.
Vi fick iaf bra platser och kunde njuta av julsångerna i 1 tim och tre kvart;).
Vi har en önskan om att kunna vara med i en av körerna nästa år...men vet inte om dom blir så glada över min hemska sångröst...men jag kan mima bara jag får vara med;)



Jag har gjort lite microknäck idag, tycker det är så smidigt och snabbt går det...använder sen lilla tupperware kannan och häller upp i formarna...så enkelt så;). Har ju klätt granen oxå ja, guben tog in den igårkväll och så satte vi i ljusen men sen fick resten vara tills idag.
Min gran är grön;)...ja för det är en riktig gran som luktar gott;)...sen har jag röda & guld kulor i oxå guldglitter...har även några småpynt som jag sätter i av nostalgiska skäl...såna som sönerna gjort, några tomtar och en ängel!
Har planer på att byta färger nästa år...vitt & silver kanske...jag kan ju fundera på det ett tag;).

Ska fortsätta med småstökandet här hemma...
Änglakram till ER alla!

Ja just de ja...tänkte skicka iväg en sista minuten önskan till TOMTEN;)
visst vore det här gott att få mysa& sova i...

finns på Polarn & Pyret...


 

 

 

 

 

Tomtar i vårt hus...

Jaa, nu e mina tomtar på plats...dom kom fram igår;). Det tar sin tid att pynta...det ska dammas, strykas dukar och sen få alla tomtar på "rätt" ställe. Tänkte visa er ett smakprov på några av mina tomtar...






 

 

Många av dessa tomtar betyder väldigt mycket för mig...en är mammas speciella tomte som jag nu har i mitt kök, en fick min mamma av min farfar, en gjorde min store son när han gick i 6 års (då var min mamma hans fröken), en fick jag 1982 när jag jobbade jul på ålderdomshemmet och föreståndarna hade gjort likadana till hela personalen;), några har jag med mig sen jag var barn och nån har min gube gjort som barn...Älskar alla mina tomtar men vissa blir ju speciella<3.

Ha en fin helg...jag ska jobba...men även hinna gå på dansgala (minste sonens flickvän är med...och även sönernas kusin)...

ÄNGLAKRAM<3

 

 

Pepparkaksbak & julmusik...


Igårkväll gjorde jag pepparkaksdegen...och idag blev det då till att kavla;). Jag gör alltid mammas recept, det är vispad grädde i bla...och den är så god att smaka lite på;)...men framförallt lätt att kavla ut så man får tunna, tunna pepparkakor. Älskar tunna...det har jag oxå efter mamma;) men så bra på att kavla som hon var det vet jag aldrig om jag blir. Minns när jag var barn och hon kavlade ut degen så hela bakbordet var täckt...och det lyckas jag då aldrig med.
Att baka pepparkakor tycker jag är sådär lagom roligt men det är ett "måste" för mig att göra det...kanske främst för att hålla traditionen vid liv eftersom mamma inte lever längre. Så som vanligt när jag gör det årliga baket så ska julmusiken vara på och idag gick det faktiskt som en dans;).
Jag gjorde bara en sats deg iår...så får se om dom räcker (har gömt undan en burk i frysen till dig min store son...så det finns när du kommer;). Kanske därför det gick så lätt idag...va ju bara hälften så mycket deg mot andra år...jaja, det blev iallafall 240 st hjärtan. Joo, jag e så tråkig så jag gör bara <3...mamma hon gjorde grisar, gubbar och gummor oxå...



Förresten någon kanske vill ha receptet...här kommer det isåfall:

MAMMA INGAS PEPPARKAKOR

100 gr smör
1½ dl sirap
3 dl ströskr
1½ dl grädde
½ msk stött nejlikor
½ msk kanel
½ msk ingefära
½ msk bikarbonat
500-700 g vetemjöl (600 g= 10 dl)

  • smör, ströskr, sirap + kryddor röres flitigt
  • grädden vispas & blandas i
  • lite av mjölet blandas med bikarbonaten & blandas ner
  • resten av mjölet blandas i
Låt stå kallt till nästa dag

Kavlas ut tunt & gräddas i 175 gr ca 5-7 min till fin färg

Nu ska jag sätta på lite kaffe & fika med guben och minste sonen...och njuta av nybakta <3

ÄNGLAKRAM!

Göteborg...Jul på Liseberg...

Igår tog jag & guben tåget till Göteborg...det blev några timmar som vi gick runt i stan och kikade in i dom affärerna som såg mysiga ut. Bla var vi inne i Bolagret, Lagerhouse, Prickiga katten, Designtorget....
Jag "hittade" ett spel som jag läst om..."oogachakka"...ett spel där man ska sjunga lite;)...och alla som känner mig vet ju hur bra jag är på det;).
Spelreglerna är enkla: två lag, två korthögar, ena laget sjunger första strofen (står på kortet), andra laget försöker sjunga resten (står oxå på kortet), lyckas de sjunga rätt så vinner de kortet.
Spelet innehåller 300 kort med sångtexter...på varje kort står oxå vad låten heter, vem som sjöng den och vilket årtal den kom.



När vi blev hungriga så gick vi till O´Learys och åt...mmmm det var sååå gött;)...och mätta blev vi! Sen var det då dax att dra sig mot Liseberg, vi tog en spårvagn dit...kan bara säga att det var mycket folk...men det är väl som det ska vara;). Att det kan vara så mysigt att bara gå runt och titta på alla dessa fina lamporna...tur hade vi med vädret oxå, kom inget regn och lite kallt blev det allt. Vi gick runt i hela parken, kikade på allt hantverk...och vips så mötte vi kaninen...Guben ville så gärna ha en kaninkram och då passa jag på att fota...jaaa, det är han och alla barn;).

vem ser gladast ut;)

 

lite fina stämningsbilder

 

Idag har vi vart sega...jag har gått runt i morgonrock halva dan...men det är tillåtet efter en sån intensiv dag...

nepp, nu ska jag sätta igång med risgrynsgröten...blev så sugen på det nu mmmm

Änglakram!

 

Mönstringen...lumpen aug 2010 ;)

Ja, sonen var ju och mönstrade i onsdags...och det blir till att göra lumpen för vår minste son;). Han är nöjd med det, tar ju studenten i juni och som det ser ut nu på jobbfronten så kan man ju lika gärna göra lumpen säger han. För att läsa vidare direkt har han inte tänkt sig...(funderar ju på polis och då ska man ju fylla 20 år det året utb påbörjas)...och då är det ju bra att göra nåt vettigt och samtidigt växa och få lite livserfarenhet under tiden.
Han hade 4 olika utb att välja på och han valde insatssoldat/fordonsförare i Uppsala. Jag tycker att det var moget att välja en ort en bra bit hemifrån (kunde fått vara i Skövde=grannort)...då är det mera på "riktigt" så att man inte kan åka hem titt som tätt;).
När min gube gjorde värnplikten (84-85) så var han i marinen på en isbrytare...då låg han ute 3 veckor och var hemma i 1 vecka.

 

Ja det är ju ett tag dit...han skulle få mer info i början på nästa år.

Ikväll ska vi på 35 årskalas...det är min brors fru som fyller...ja egentligen på lucia dagen men pga vi jobbar helger flera stycken så firas det idag. Tänker visa på bloggen imorrn vad hon får...e riktigt nöjd med paketet...skulle gärna få ett sånt paket själv ;).

Ha en fin fredag...med IDOL kanske;)

ÄNGLAKRAM!


UPDATE: Här kommer bild på presenterna...

...i det prickiga paketet var det ett presentkort på Hemtex, som ska gå till kuddar mm till den nya soffan

 

1 December...

Får väl börja med att gratulera svärfar på 70 årsdagen ;) GRATTIS !.
Nu är det som så att han inte firar sin dag...han har åkt iväg på en solsemester till Lanzarote.
Har ingen bild på honom...men denna får symbolisera honom..

 

Guben min har oxå åkt iväg..men bara ett par dar;), han är i Stockholm på ungdomskonferens. Tycker inte om att sova själv så han är alltid saknad;).

Imorgon ska minste sonen iväg till Göteborg för att göra sin mönstring...då blir det till att gå upp kl 05...han åker buss till Falköping och sen vidare med tåget. Det är ju inte många som kommer att få göra lumpen men tror att det skulle vara bra för honom om det blev så...han pratar om att bli polis och kanske att det är en merit att ha gjort värnplikten då...

 

 

 

Idag tände jag mitt datumljus...tycker det är så mysigt att läsa morgontidningen, dricka kaffet och så brinner ljuset...nedräkningen till julafton har börjat;). Det är nu innan jul som det är den mysigaste tiden...jag försöker att njuta av den så mycket det bara går.

 

 

Önskar er alla en bra dag och njut !

Änglakram...