Min profilbild

bloglovin

PÅSK i mitt hus...

Jag ska jobba nästan hela påsken...så för att kunna njuta lite av påsktuppar, kärringar mm...tog jag fram dom när jag städade i torsdags/fredags. Har inga mängder men försöker koncentrera det till köket...



Är så glad i min vas och nu är det påskliljor i ;)...blev gula ljus i lampan oxå...



Den tuppen betyder mycket för mig (jag, min mamma & bror gjorde flera såna när vi var barn, mamma var med i en damklubb som skulle ha påskauktion)...kärringen är ny för iår (skrattar hest om man trycker på en knapp, lille dogen blev helt förälskad i henne).

I lördags var vi (jag, guben, minste sonen & flickvännen) i grannstaden för shopping igen;). Det blev till att lämna tillbaka den skinnjackan han köpte förra veckan...och sen hitta han en som han blev helt nöjd med oxå, som gött va;)...den här var jättefin på, en stilrenare modell...den han köpte först var det MC jackestuk på...jaja, skönt att letandet är över.
Sen tog vi vägen till min pappa & hans sambo, där blev vi bjudna på middag=)...lika gott som vanligt. Pappa har börjat en datakurs så sonen tyckte att han skulle ha en mailadress och FB nu...så det fixade han åt honom;). Blev faktiskt lite imponerad över min pappis...för senare på kvällen va han ute på FB och då chattade vi lite=).




STOLT mamma <3<3<3

I lördags var det dax för UF-mässa för vår region...och iår var den på hemmaplan;).
Min minste son P går sista året i gymnasiet och har under året startat ett UF företag med tre kompisar (E, C & J). Deras produkt är en påse/skydd för cykelhjälmen och sadeln som kan låsas fast i cykeln (funkar även bra för att skydda sadlar som suger åt sig vatten, så slipper man en blöt rumpa). Det har vart massor av slit den sista tiden med att fixa monter och tillverkning av påsar mm.
MEN
i lördags fick dom lön för mödan...dom vann första pris i kategorin "Bästa vara"! Superhäftigt =).
Det blev oxå två 3:e pris...i kategorin "Bästa affärsplan" och "Bästa innovation"!
Tack vare vinsten gick dom nu vidare till SM i Stockholm som går av stapeln i maj...så nu blir det mer jobb=)...men säkert bara roligt ;).





På bilderna ser ni killarna (J fattas, var på resa) i deras fina monter (påsarna finns i rosa & svart, därav färgerna i montern). Snygga tröjor hade de oxå;)...guben visar att det även funkar till MC hjälmar...säkert och fastlåst i MCn.

Ni hittar dom på www.safeanddry.blogg.se

GRATTIS till ER...vi (alla föräldrar) är så stolta över er! Lycka till!

Shopping, shopping, shopping <3<3<3

Ja det har vart lite shopping det senaste...förra helgen tog vi (jag, guben, minste sonen & flickvännen) en tur till Gällstad och Lager 157. Det vart mest sonen som shoppade...men jag fyndade iaf 4 böcker;). På vägen hem va vi så hungriga så det blev ett stopp på ett ställe som har supergoda pizzor...



...det är ju bra mycke godare att äta pizza på plats då den är rykande varm! Sonen ska alltid krångla när jag fotar...så han får skylla sig själv =).

Nästa shopping var i måndags då jag och N åkte och hälsade på kompisen K, det finns en mysig pyntaffär där hon bor och då blev det några fynd...

 

 

detta fina ord bla som hamnade på tavellisten i köket...och ett ljuvligt doftljus med körsbärsdoft;).

 

Igår vart det dax igen, då åkte jag och sonen (minste...den ende som bor kvar hemma) till grannstaden S för att leta efter en skinnjacka till honom. Det kom med en hem men förmodligen ska den lämnas tillbaka då han inte vart riktigt nöjd...tur det finns "öppet köp"!

MEN...jag blev sååå glad när vi kom in på Cervera och där stod denna underbara vas från SIA som jag letat efter ett tag...tala om tur...visst va det nån mening med gårdagens shopping iaf =).

 

 

...tänker mig påskliljor & riskvistar i den till påsk...kommer att bli sååå fiiint!

Halv 8 hos mig...

...ja nu vet jag hur det är att vara med i det programmet =). I helgen var vi bjudna till herr & fru H, det var jag, guben & herr & fru C-B...och vi blev bjudna på en underbart god meny...3-rätters & kaffe m kaka!
Jag låter bilderna tala...



Vi hade en jättetrevlig kväll...med god mat & dryck...och trevligt sällskap.
Eftersom det kändes som halv 8 hos mig...så blev det poängsättning oxå;)...10:or av alla med ett stort+!

TACK för en underbar kväll...vi ska såklart göra om det...men måste ju klura ut en bra meny först;)...
tror nog att guben får den uppgiften, för han är klart bättre på att laga mat än mig...det kan jag villigt erkänna...

Lakritskaka <3<3<3

Hittade ett recept på nätet...och eftersom jag ÄLSKAR lakrits så va jag tvungen att testa...


Finns det fler lakritsälskare som vill testa ?....så kommer receptet här...

LAKRITSKAKA

75 g smör
2 ägg
2 dl ströskr
2½ dl vetemjöl
1 tsk rivet citronskal
4 st käck lakritskola

Vispa ägg & skr, smält smöret & häll det i smeten, tillsätt mjöl & citronskal
Häll smeten i en smord, bröad fom med löstagbar botten
Klipp lakritskolan i bitar och fördela i formen
Grädda i 175 gr, ca 30 min i nedre delen av ugnen
Låt svalna, servera med grädde



Besök av hungriga stackare...

Vi har haft besök av några hungriga harar...dom har ju lite svårt att hitta mat nu när det är så mycket snö kvar. Guben hade lagt ut havre till fåglarna men som sagt det var fler som hitta hit;).
Dagen innan jag fotade så hade det vart två st samtidigt men nu kom det en ensam...


Vi tog en härlig promenad i helgen oxå i strålande sol =)


2010 kommer man att minnas som det året då all häromkring skottade sina hustak...har aldrig hänt sen vi byggde vårt hus 1987...såhär ser det ut på vår framsida där all snö från taket hamnat...går inte att gå in den vägen än. Det är så hårt packat så guben fick ge upp med att skotta gången fram...tur vi har en groventre oxå.


Det är så skönt att det börjat töa nu...underbart ljud när man hör hur det rinner och droppar...
längtar efter att sitta och njuta av solen;).
Änglakram!