Min profilbild

bloglovin

Skopelos & Skiathos ...

Vår resa till MammaMia öarna var helt underbar. Första veckan var vi på mysiga Skopelos...ön var så genuint mysigt grekisk som jag hoppats på. Vi var på olika stränder var dag, åkte buss eller taxi...badade och solade hela dagarna i underbart turkost härligt vatten. Skopelos stad var bland det vackraste jag sett...kan verkligen rekommendera den om ni vill varva ner och inte är ute efter partystuket. Jag vill absolut tillbaka...längtar efter skopelospaj och skopelossallad...Vi var på en båtutflykt runt ön en dag och då besökte vi mammamia kyrkan mm, det var en upplevelse att stå där uppe på klippan, 198 rejäla trappsteg upp...som jag klarade trots min enorma höjdrädsla...nerför gick jag bakom guben utan att titta alltför mycket neråt ;). Vi gjorde även en annan båtutflykt och lyckades att få se massor av delfiner ;).

         

Första bilden visar mig på väg upp till kyrkan, nästa är en bild på hela klippan och sista är en bild på Skopelos stad.

         

Skopelospaj (filodeg fylld med fetaost), Skopelossallad och sen hela gänget på en mysig taverna!

Andra veckan bytte vi då till Skiathos...oxå en underbart vacker ö med massor av härliga sandstränder med glittersand och klart härligt vatten. Vi åkte till olika stränder varje dag...var på Koukounaries beach som sägs vara en av de bästa i Europa och visst var den underbar men vår favorit blev Tsougria. Det är en liten, liten ö med en strand och en taverna, det var en riktig paradisstrand...man tar sig dit med taxibåt. En upplevelse! Vi passade även på att se MammaMia filmen på utomhusbio...det var ju inte så lite häftigt att se dom ställena man vart och kollat på ;), lite annorlunda än här hemma...man kunde köpa sig öl & vin till snacksen ;). På Skiathos var det mer turistigt...med en lång shoppinggata, Papadiamantisstreet...men där fanns oxå många mysiga tavernor så vi har mått gött!

         

Jag njuter på Koukounaries, sen har vi Tsougria och sen hela gänget som tar sig en svalkande drink, SKÅL!

Måste bara avsluta med ett par härliga bilder...

         

Herr R som lånar frugans hatt, en läcker bild tycker jag...och sen har vi min älskling, är det för varmt på stranden så kan man lägga sig i vattnet och sola...
Längtar ni till Grekland så rekommenderar vi verkligen dessa båda öar!