Min profilbild

bloglovin

Liten shoppingtur...

Jag, guben, mellanson och flickvän åkte iväg till grannstaden för att shoppa lite. Vi började med att åka till Elgiganten för att hämta yngste sonens mobil. Han fick en ny mobil eftersom den andra vart på lagning för samma fel tre ggr nu (knappsatsen har gått sönder). Hoppas verkligen han har bättre tur med den här.
Shoppingturen blev lyckad, jag köpte en jeanstunika (görnöjd med den) och en topp, guben fyndade skor, flickvännen fyndade oxå skor. Min bror son fyller  11 år nästa helg så vi köpte presenter till honom oxå.
Vi passade även på att köpa "alla hjärtans dag" presenter till sönerna och flickvännerna.
Älskar att köpa presenter!



Ikväll ska vi in till grannarna och kolla på "körslaget", vet faktiskt inte vilka jag håller på, tycker om båda. Guben är inte nån körslagsfan men han får följa med och vara trevlig och han vill nog gärna ha ett glas vin eller två så...
Jag hade sån tur så jag vann 4 flaskor på vårt vinlotteri på jobbet igår så vi "måste" smaka på nån av dom idag.
Ha en härlig lördagskväll, KRAM!



Har fått en fin utmärkelse...

Av min fina änglavän Lisa har jag fått denna...




I samband med utmärkelsen ska man lista fem saker
som man inte klarar sig utan, så här kommer min lista.

* Min familj / Nära / Kära
* Kaffe på morgonen
* Mitt hörn i soffan
* Kom Ihåg lappar
* Böcker

Jag är lite tråkig och skickar den vidare till alla som vill göra den!!

Ha en helt underbar kväll / helg ! Änglakramar...

KARL-dagen...flaggdag idag...

Idag har alla som heter KARL namnsdag och det gör min pappa och alla mina söner. GRATTIS till dom!
Eftersom våran kung oxå heter Karl så är det ju flaggdag idag, har ni kommit ihåg det? Vi brukar fira denna namnsdag med fika och idag blir det semlor för jag har jobbat och inte hunnit baka nåt. Men det blir väl gott hoppas jag. Store sonen bor ju och studerar i Halmstad så han missar fikat, ska skicka ner nåt till honom istället, har bara inte hunnit än.


                                 

Nu blev ni allt lite sugna va!?  Jag har nog nån över så det är bara attt komma hit, jag sätter på kaffet nu!
Ha en bra kväll, det ska jag....Kramar till alla KARLar och alla er andra...

Lite nytt i köket...

Jag har letat efter svart/vit rutiga gardiner ett tag men inte lyckats hitta några som jag tyckte om, ville inte ha för smårutigt. Då fick jag tips om att kolla hos Halens postorderkatalog och där fanns dom som jag letat efter. Jag är sådan att jag får en bild i huvudet hur dom ska se ut och sen är det bara att vänta tills rätt dyker upp. Jag är jättenöjd med dom, tyget är riktigt bra, lite kraftigare kvalitet.
När jag var med M på återbesöket i fredags så gick vi in på Rusta, för jag hade sett att dom har randiga plastmattor och nu har jag fått för mig att ha det. På 80-talet när jag flyttade hemifrån var det ju plastmattor som gällde och nu är det tillbaka igen...eller har det vart helt borta nångång tro...? Jag hade tur för mattorna fanns kvar så jag köpte 2 st, svart/vita såklart!
Min högsta önska är ett svart/vitt rutigt golv..behöver bara övertala guben oxå om att det skulle vara snyggt. Våra bänkskivor är Bernadottes design, virrvarr heter dom och tapeterna är medaljongmönstrade.
Handtagen på köksluckorna är oxå gamla, stil 555. Både jag och guben gillar att blanda gammalt och nytt, så visst skulle rutigt golv bli bra!?

                     


Nu är det dax för mig att cykla iväg till jobbet, ha en bra kväll ni andra, KRAM!

Lite roligt att se fram emot...

Ja för vi har bokat en lite Ålandskryssning med Cinderella, vi åker den 8-9 februari. Gubens bror J och hans fru C ska oxå följa med. Det ska bli jätteskoj, inte för att jag älskar att åka båt men ska bli skönt att komma iväg lite hemifrån. Umgås, äta god mat och dricka lite gott oxå  ;). Läste att EMD skulle uppträda på båten så det får man ju inte missa heller, dom fick ju en grammis för årets låt. Vi åker på en bussresa som startar i grannstaden och sen ingår rubbet...alltså buss, 2 bäddshytt, buffe och frukost för bara 300 kronor...billigt eller hur?!
Inte nog med det då..sen ska vi till våra "gamla" grannar som flyttade till Karlstad den 14 februari. Då ska vi på hockey och kolla på Färjestad mot Frölunda...jag hejar ju på FBK och dom kommer att vinna lätt....hoppas jag  ;).
Härligt att ha lite att se fram emot...
Idag har jag vart och grattat en väninna som fyllde 35 år igår, hon bjöd på goda semlor (faktiskt min första för iår), Tack och GRATTIS M!
Snart ska jag se på "bondebröllopet" på TVn, jag gillar det programmet och än en gång så slutar det med ett bröllop...helt otroligt egentligen men jättekul!




Ha en fin kväll allihopa, KRAM!

Mina favvosar...

Jaa i godisväg alltså....så är det dessa två som jag helst vill ha i godisskålen

         

får jag det då är jag nöjd...
Jag minns när jag var barn och vi köpte Polly, då fanns det bara den blåa påsen med både mörka och ljusa i, men det var så bra för mamma älskade dom mörka så då fick jag dom ljusa. Tror nog att min lillebror fick några oxå. Har fått för mig att det var olika färg på skummet under chokladen men vet inte om jag minns fel...? Nån som vet?
Tänk vilka godispåsar man fick för 1 & 2 kronor på den tiden. Kommer ihåg på helgerna när pappa skulle köpa tidningen (Aftonbladet), då åkte vi till "stenbergs kiosk" och där hade dom färdiga påsar: 1 krona eller 2 kronorspåsar med smågodis, sött eller salt eller blandat. Fick man då en påse för 2 kronor så var den görfull och man blev jättelycklig. Herregud vad får man i påsen för 2 kronor idag ?
Ett annat godisminne är violtablettasken, visst den finns kvar men nog va den goare då...har för mig att jag ofta köpte den när jag och grannpojken gick på matinebion på söndagar. Då var vi kompisar, det var han som lärde mig cykla oxå vad jag minns och när kvarterets alla barn lekte mamma/pappa/barn så var vi alltid mamma och pappa. Vi bor i samma kvarter nu (inte samma som då utan ett annat område i stan) men han hälsar knappt nu för tiden. Så det kan bli...

Nej kära vänner nu ska jag snart iväg och doppa händerna i varmt parrafin, det ska bli skönt för händerna värker...
ÄNGLAKRAM!

                                  

Saknar min mamma...

Med tiden har det blivit lättare att leva med sorgen men den försvinner ju inte precis...
Min mamma blev sjuk på våren 1992 och dog den 12 juli samma år. Hon blev 47 år (skulle fyllt 48 lite senare i juli). Allt började i februari med att hon började få ont i magen men hon fick för sig att hon inte tålde mjölk osv. Till slut sökte hon läkare iallafall och då var det mitten av april, den doktorn trodde på magkatarr eller magsår och skrev ut en massa tabletter för det, de tog även ett HB (blodvärde) och det var superlågt (58!) men ingen annan reaktion än att det var konstigt att hon var på fötterna. Det hör även till saken att det inte fanns nån journal på henne på VC så hon var ju inte en person som sökt för det ena och andra precis.
Några dagar senare på påskafton så var hennes smärta fruktansvärd så pappa körde henne till akuten, där ifrågasatte doktorn om hon verkligen hade så ont som hon sa...(jag ångrar än idag att jag inte anmälde den läkaren men jag har hans namn och träffar jag på honom så ska han få veta att han lever), han var så nonchalant. I slutet av april blir hon inlagd på sjukhuset och undersökningar görs, bla skulle dom göra en gastroskopi...men läkaren får inte ner instrumentet vid första försöket men säger.  joodå det ska gå men icke då, det slår stopp igen. Då beställs det en röntgen istället och senare en datartg.
Mamma körs även till Göteborg för undersökning och ev operation men skickas snabbt tillbaka med beskedet att dom inte kan operera. Efter diverse turer så får vi besked den 15 maj att mamma har cancer i så gott som hela magsäcken och långt upp i matstrupen och att det inte finns nåt att göra. Ha ett så bra liv du kan sa doktorn, mamma undrade bara om hon kunde få jobba (arbetade som lekisfröken och hade vår store son just detta året). Det blev inget mer jobb utan det gick fort utför, jag som var barnledig med minste sonen försökte såklart vara där varenda dag, nåt som jag är glad över nu.
Minns att mamma sa: Nu är vi inte ledsna utan nu ska vi vara glada den tid som är kvar!
Hon var den starkaste av oss alla...Jag är så ledsen över att mina barn inte fick ha kvar sin underbara mormor.

Mor lilla mor, vem är väl som du!



PS. Ett sorgset och tungt inlägg men det måste ut ibland...

Är trött på vinter...vill ha vår NU!

Vet ju att det är meningslöst att vänta på vårvärmen redan nu men jag är så förtvivlat trött på denna kylan. Det är alltid värre med värken så här års och likaså så blommar mina eksem upp...hade böjveckseksem som barn och vips när jag blev 40 så blev jag tydligen barn på nytt för då kom eksemen tillbaks oxå.
Detta var väldigt vanligt enligt den trevliga huddoktorn jag var hos då...möjligt men inte blev jag gladare av att höra det. Jag har en drös med salvor och smörjer för glatta livet men emellanåt så hjälper inte nåt...och denna förgrymmade klåda, jag bara säger det till alla som så klokt säger: "klia inte då blir det bara värre"...det går ju inte att låta bli, jag kliar med det som ligger närmast ju mer de river desto bättre!
Så snälla vår kom snart...en lösning skulle ju vara att åka iväg på en charterresa...eller vad säger du guben?

Har faktiskt börjat och längta efter att få sätta på mig skinnkläderna oxå och ta en tur med våran
Harley Davidson, vi har en Road King i en läcker bronzefärg...

           


Det är guben som kör, jag åker bara där bak och det räcker alldeles ypperligt för mig. Våra vänner har en likadan hoj men silverfärgad...ni må tro att vi e snygga när vi e ute och åker med dom   ;).
Snart så fam C är det dax att ta en tur, vi har ju nåt att se fram emot ju.
Oj, nu börjar handbollen strax, ska kika på den.
Ha en fin söndagskväll, KRAM!

Baka, baka liten kaka...

Min svärmor bakar alltid en speciell kaka varje jul för hon vet att jag älskar dom. Vi kallar dom för julstjärnor, för dom viks så dom ser ut som en stjärna. Denna julen var ju minste sonen sjuk när det var dax att träffas där så jag var ju inte där. Då var hon så snäll så hon skickade med smördegsplattor och katrinplommonpure hem till mig. Igårkväll fick då guben för sig att han skulle fixa dom så vi kunde fika på nåt gott. Han fick fram bakboken och hittade en beskrivning på hur han skulle göra men ringde och kollade med svärmor oxå för säkerhetsskull. Han lyckades faktiskt riktigt bra, förutom en liten detalj...han glömde pensla med ägg så dom såg lite brända och torra ut...MEN smakade alldeles utmärkt! Åh vad gott de va! Tack lilla guben och svärmor!

Bildbevis

        
                                               innan gräddning                         efter gräddning


Ha en fin kväll ! Änglakramar till er alla..
PS: den opererade sonen fick åka hem idag, han var glad för det men mycket matt och trött. Visst är det en påfrestning att opereras. Vila nu M och ha det så gött i din egen säng, nu får L passa upp på dig  ;).
Kramar mampap


Vem är du ???

Igår opererade min mellanson sina käkar, överkäken har delats och flyttats fram 5 mm, sen har man fäst ihop käkarna igen med titanplåtar och skruvar. Hans pappa har opererat både över och underkäke men tydligen ska M klara sig med överkäken. Eftersom guben gjort liknande operation så visste vi ju att M skulle se väldigt svullen och annorlunda ut men när jag kom upp på besök idag så låg det en helt annan människa i sängen. Fanns/finns ingen likhet hos denna person med min son. Stackar'n han såg ut som en "bumbibjörn" sa hans lillebror  ;). Det var så gott att få träffa honom iallafall för vi va allt lite oroliga igår. Han kördes ner vid middagstid till operation och sen väntade vi hela dan på att M eller hans flickvän skulle höra av sig.
Först kl 22 fick vi samtalet, då hade stackars L väntat 8½ tim på M. Hon vägrade att åka hem innan hon sett honom och fått veta att allt gått bra...that's LOVE!
Detta var vad som mötte mig när jag kom till sjukhuset:


                     
                OBS! ler på denna bild                  Vill du ha en puss...                          Bumbibjörn?

Ha det så bra mammas M, nu e de värsta gjort..nu blir de bara bättre. Tänk va gött när tandställning och allt plockas bort oxå framöver, härligt! Kram mam.
Alla ni andra: ha en fin lillelörda'...KRAM!