Min profilbild

bloglovin

Jag fick en ängel <3<3<3

...av en go tös som heter J...
J och hennes familj lärde jag känna 2001 när jag började som assistent åt J, hon var då 4 år och söt som en prinsessa med sitt lockiga hår. Var hos fam O tills dec 2002...och under den tiden fick jag vara med om massor av saker, är väldigt glad över den möjligheten. Det gav mig en massa erfarenheter som jag aldrig upplevt eller varit med om då jag alltid jobbat inom äldrevården...och fortfarande gör. Vi hade en massa bus för oss oxå, J och vi assistenter ;)...minnen som jag alltid kommer att bära med mig och fortfarande ler åt när jag tänker tillbaka.
Idag är J en stor tjej på 12 år...påväg mot tonåren...och hon är bedårande söt med sitt långa, lockiga hår och glada leende!

TACK goa söta J med familj för den fina ängeln!

 

Passar på att visa mina övriga änglar oxå då (klicka på bilderna så blir dom större)...

 

Ja det har blitt några änglar i min samling under åren...den utökas då & då...
ÄNGLAKRAMAR!!

IKEAshopping...

Fick med mig guben och minste sonen till A6 igår...för mig var det ju IKEA som gällde så vi började där. När man har två av det motsatta könet med sig så blir det inga långa besök...men fick iallafall med mig det jag var ute efter...så gott som iaf ;). Det viktigaste var en röd Hampen matta som jag ska ha under köksbordet under advent & juletiden...

 

Längtar redan efter advent så jag får ta fram den...Sen var det mest en massa ljus som åkte i vagnen...Undrar över värmeljusen...har IKEA gjort en jättehöjning av priset där eller??? nu kosta dom 27 kr/ pkt, sist jag köpte betalade jag 18-19 kr vad jag minns iaf;(...nån som vet?

Hittade även en häftig orange lampa som står i köksfönstret nu, det var lite trixande för att få ihop den (gillar inte ikearitningar). "Fillsta" hette den visst och finns i vitt oxå men här e de ju orange som gäller nu ;).

Den andra bilden har jag tagit utifrån...lyser så mysigt så...

Änglakramar!

 

 

 

 

 


Fågelskådare...

Här har ni en liten Fridolf som kollar på fåglarna ;) han tyckte det var jätteintressant...



visst e han söt?

Lite ljus i höstmörkret....

Jag och guben va iväg på en liten shoppingtur i grannstaden i helgen. Passade då på att köpa en "fuskbuxbomboll" med belysning. Fick tips av C att dom fanns på Clas Ohlsson till ett riktigt bra pris jämfört med andra ställen ;). Blev faktiskt jättenöjd, den ser jättebra ut och passade så bra i min gjutjärnskruka...

 

Köpte även en fågelmatareGranngården, den fick besök på direkten...vi har trädet utanför vårt köksfönster och där har vi även hängt upp talgbollar och en bit ost ;) och den har dom tyckt om! Tycker det är rogivande och mysigt att titta på fåglarna...även om jag e totalt kass på vad dom heter...

 

Ser ni fåglarna ?

Änglakram till er alla!

Kul att ni tittade in och ännu roligare om ni lämnar en liten kommentar ;)

 

Smaskig fika.......nya gardiner

Häromdagen ringde mellansonen och sa: sätt på kaffet, vi e på väg....Så jag slängde på en kanna kaffe och när han och flickvännen kom så hade dom med sig lite smaskig fika....denna fick jag

 

en jättesmarrig "Rosa bandet" bakelse. Visst e dom snälla ;). Tack M & L!


Var i grannstaden i onsdags för att gå på en föreläsning...vi fick 10 min över och då hann vi in på Rusta. Jag fyndade ett par gardiner, dom är brun/guld färgade med svart sammetsmönster och passade jättebra i mitt lilla änglarum/tvrum.

 

 

På den första bilden är våran Fridolf med på ett hörn...klicka på bilderna så ser ni bättre (blir större då ;).

Önskar ER alla en härlig mysfredag! ÄnglaKram!

 

 

Tjejhelg...

Helgen har vart underbar ;)...avkopplande läge och härlig utsikt. Vi startade vid middagstid i fredags och gjorde ett stopp vid "Torp" (köpcentrum), där åt vi lunch och tog sen en shoppingrunda.
Det inhandlades väskor (av A & C), jeanstunikor (av mig, A & E-K...dom blev pålurade dom av mig sa dom men det var faktiskt dom som dök på tunikorna när jag hittade dom ;). När vi betalade så sa expediten: det var väldigt vad ni hade roligt i provrummet ..vi var nog lite fnittriga och flamsiga...och visst hördes vi ;). MEN.. jaaa kul hade vi! Lite smått & gott & drycker inhandlades oxå innan vi åkte vidare.
Väl framme vid Bokenäs så checkade vi in och sen snabbade vi oss ner till Jacuzzin (varmt o skönt..o utomhus). Kändes lyxigt att sitta där med en god öl/vin...provade även den lilla poolen och panoramabastun med underbar utsikt!






Kvällen ägnades åt mat och dryck i lgh...och en massa "tjöt" såklart, hade även ett öga på Idol men det var inte många som va nåt att ha denna kvällen. Vi var alla ganska möra efter en lång dag så det blev sängen tidigt.

Lördag morgon ringde larmet kl 7.30...vi ville ju äta frukost ihop och några av oss hade behandling redan kl 9. Frukostbuffen innehöll allt man kunde tänka sig ;)...tyvärr vaknade jag med både huvevärk och nackavärk ;(, så jag kunde inte njuta så av den...men hann med en timmas sömn/vila + en tabl och som tur va så hjälpte det. Kl 11 var det dax för mig att få min behandling. Jag hade valt:
Hanakasumi från badritualerna i Japan
Kroppsbeh innehåller en varm kroppspeeling som tas bort med mjuka japanska dukar och en lång fotmassage med akupressur. Därefter följer en avkopplande massage med närande sheasmör och dofter från Asien (körsbärsblomma). Döda hudceller försvinner och huden blir mjuk, återfuktad och len. En lyxig och ljuvligt avkopplande spabeh.
Det var ljuvligt...
Sen var det lunchdax ;) och den gick inte av för hackor...först började vi med en massa plock: kavringtårta, olika sillar, ostpajer, skaldjurtårta av nåt slag, champinjoner, ägg mmmm. Det fanns två alternativ till huvudrätt... en pasta oxå oxbringa med rotmos som jag tog.


Som tur va så gick vi en tipspromenad efter all dennna goda maten...(C i vårat gäng lyckades faktiskt med att få 2a pris!)...här kommer några bilder på omgivningarna...


Sen passade det bra med ett varmt jacuzzibad igen och en sväng i bastun innan det var dax att duscha och göra sig snygger inför trerättersmiddagen på kvällen.
Förrätten var : karljohanssvampsoppa med en terrin gjord på anklever och oxbringa, sallad med pinjenötter och balsamicovinäger.
Huvudrätt: hälleflundra med gott täcke och potatiskroketter, späda morötter med apelsindressing.
Efterrätt: moccabakelse(kall) på nötbotten, apelsinflarn, hallonsås och lite hackad dajm över.


Denna goda öl drack vi i helgen










Och här ser ni vårt boende



Söndagen startade med den goa frukostbuffen, sen hann vi med ett yoga pass...inte så jäkla lätt men man gör vad man kan ;). Sen packade vi ihop och åkte hemåt till våra familjer som saknat oss massor ;).
TACK! för en underbar helg...då får vi se vart vi åker nästa gång...

Nu drar vi på SPA <3<3<3

Om ett par timmar så är det då äntligen dax för mig och 4 "gamla" kompisar att åka på vår efterlängtade SPA helg ;). Första resan vi gjorde ihop gick till Mallorca 1982...då firade vi att vi gått ur gymnasiet...vi har alltså känt varandra sen 1980 när vi började vårdlinjen!
Denna resan firar vi att vi alla fyllt 45 år...( C fyllde 4 sep, K 16 sep, E-K 21 sep, A 30 sep osså jag den 3 okt)...det blir ju hela 225 år ihop ;).

Vi ska åka till Bokenäs....där ska vi njuta av sköna behandlingar, god mat och jättetrevligt sällskap såklart. Bara en riktig göttarhelg!!
Får återkomma med lite bilder från helgen sen.
Hoppas ni får en underbar helg ni me´....kramar till ER alla.

Vad är.........till 118800

Såg på en annan blogg att många bloggare roat sig med att messa till 118800 och fråga vad deras bloggnamn är för något. Så det var jag bara tvungen att testa...skrev: "Vad är Maudsänglar" och skickade till 118800...tog kanske 2 min så kom svaret:
Mauds Änglar författas av en tidlös kvinna som har en massa härliga intressen som hon berättar om på sin blogg. Mauds änglar är en upplyftande och läsvärd blogg som kan rekommenderas.
MVH 118800.

Fattar inte hur dom får till ett svar på så kort tid...undrar vem som sitter och jobbar där???
Men kul var det ;).
Utmanar ER att göra detsamma!

 

Snart dax för sängen, gonatten ;) sov gott!

Min "egen" dag idag...

Jaa, idag är det min födelsedag ;)....blir nåt så tråkigt som 45...låter så trist och gammalt.
Nu är man ju närmare 50 än 40 ;). Ska iallafall försöka njuta av dagen i några timmar för sen ska jag iväg och jobba kvällen.
Jag och guben ska åka en sväng till Skara Domkyrka och titta på en fotoutställning av Elisabeth Olsson Wallin. Den heter Anhörig-på liv och död...resultaten av att hon följde 10 cancersjuka personer och deras anhöriga. Vet ju själv hur det är att vara anhörig....
Återkommer och berättar vad jag tyckte om den...



ÄNGLAKRAMAR till ER alla!!!

Update: Utställningen var enormt bra, jättefina och gripande bilder. Rekommenderar den varmt, väl värd att se!!!
Den finns kvar i Skara domkyrka tom den 15 okt.

Så vacker <3<3<3

Kikade runt på några bloggar och hittade den här...var bara tvungen att låna den...



Önskar ER alla en fin dag...ÄNGLAKRAMAR !