Min profilbild

bloglovin

Lillelördag...

Ja, onsdag är det ju idag och det är ju "lillelörda"...här händer lite smått och gott. Jag har en ledig dag som innebär städ, iväg till veterinären med gamlehunden som ska bli av med lite tandsten. Minste sonen kommer hem från en 3 dagars resa med skolan så det blir väl till att tvätta lite då ;), skönt att han kommer hem iallafall...huset har vart helt tyst och tomt.
Men vi har klarat oss guben och jag, igår tog vi en sväng i bilen med dogsen och köpte oss en stooor glass....mmm jag älskar glass, igår blev det saltlakritssmak ;).
Imorrn far jag iväg på en utflykt till Ullared med mellansonens flickvän och hennes mamma.
Har bara en liten, liten lista med några småsaker på...så ska bara njuta och så får vi se om jag gör några fynd. Tänk förr när barna var små och listan var hur lång som helst och man sprang där med måttbandet i högsta hugg ;). Min första resa till Ullared var hösten 1984 och jag var gravid med min äldste son, åkte med min kompis A som vart där tidigare och jag visste inte alls vad det var. Det har ju förändrats lite under åren kan man säga...nu är det lite väl stort enligt mig.

Brukar ni åka till Ullared?

Imorgon kväll är det meningen att vi ska fira valborg vid Hellidens slott oxå...men hörde nu att det är eldningsförbud så det är inte säkert att det blir nån majbrasa eller fyrverkeri...
Vi går nog dit iallafall för det är så fint och pampigt när kören står på balkongen och sjunger, det brukar vara fullt med folk där. Det blir nog grillning här först med goda vänner och sen promenerar vi upp till slottet.

         
                                 brasan som ev ska eldas                balkongen på slottet                                                                                                                        

Ha en alldeles underbar dag! KRAM!

Utbildning & födelsedag...

Jag har vart på en 2 dagarsutbildning om sociala aktiviteter och reminiscens. Föreläsaren var en jättebra kvinna som kom från Gotland och ett boende som heter Hattstugan. Vi har fått mycket bra tips och inspiration som vi ska försöka använda oss av på vår växelvårdsavdelning. Det har varit två mycket givande dagar. Miljön har oxå varit underbar, vi var på Hellidens Folkhögskola. Mat och fika fick vi på Hellidens slott, mmmm, suveränt gott och mumsigt.

                   

                          slottet                                    utsikt                                   A:s lila slingor

Min jobbarkompis A hade gjort så häftiga lila slingor i håret, blev så sugen på att göra slingor jag oxå...vill helst ha turkosa, kan man göra det tro?
Idag är det min gubes födelsedag, hans 47e för att vara exakt...så ikväll har vi grillat lite och fikat på tårta. Han fick ju paket oxå såklart...en klippmaskin så han kan sköta snagget ;). Våra hundar och främst då gamle Ville som snart är 12 år älskar att öppna paket så han fick hjälpa husse ;).

                   

                 glad 47åring                           paketöppning                  bara smulor kvar av papperet


Nu är det snart sovdax för mig...sovgott...KRAM!

Blodgivarpremiär...

Idag har jag vart på blodcentralen och anmält mig som blodgivare. Detta första besöket idag var information, frågor och så tog dom några prover för att kolla så att allt e' ok. Dom testar för hepatit, HIV, kollar blodgrupp mm. Mitt blodtryck var en aning högt men inom deras normer för vad som var godkänt. Så nu är det bara att vänta ca 3 veckor och sen ringer dom förhoppningsvis och ber mig komma för att lämna blod. Min blodgrupp är ju bra för den kan man ge till alla...
O Rh-
, och det är ju bra! Min gube har vart blodgivare i alla år men jag har mesat lite för jag tycker inte om att bli stucken...men va fasen man gör ju en god gärning. Om jag skulle behöva blod nångång så skulle ju jag vilja att nån lämnat...och man måste ju ge lite för att få lite...eller?

         


När jag ändå var i grannstaden (för vi måste åka 3 mil för att kunna lämna blod) så passade jag på att fixa nytt pass oxå inför sommarens resa (jo för det kan vi inte heller göra i vår egen lilla stad).
Så smidigt det var nu då, bara att åka dit och fotas på plats och om en vecka så är det klart att hämtas. Hann även med att köpa paket till guben som fyller år på torsdag.....då blir han 47 ;)
men det vill han inte prata om. Han tycker inte om att kalasa men lite tårta vill han nog ha iallafall.
Ha en härlig måndag nu...det ska jag ;), har ju jobbat hela helgen och idag men imorrn har jag ledigt...
sen blir det utbildning i 2 dagar (ska handla om sociala aktiviteter), blir säkert trevligt.
KRAMAR!

Påskfirande.....MC-tur

Våran påsk 2009 har vart jättebra...långfredagen jobbade jag visserligen men bara till kl 13 och när jag kom hem hade store sonen anlänt från Halmstad.
Påskaftonen fick vi starta med lite shopping för sonen behövde ha en vårjacka. Han hittade en som han var nöjd med som tur va...jag tyckte oxå att den va snygg ;).
På kvällen åt vi lite gott med delar av familjen och bara tog det lugnt i TV soffan.
Påskdagen hade vi grillning med hela släkten W, vilket innebär svärföräldrarna, min gube och hans två bröder med sina familjer. Allt som allt var vi 15 st som grillade, vi hade ett lamm (16 kg) och 4 kg fläskkött, potatisgratäng, sallad mm. Nu gick inte allt åt så det blir fler grillningar framöver.
Idag har jag och guben vart ute på en MC-tur. Vi fikade på Osterian i Falköping och tog sen vägen förbi Hornborgarsjön och kikade på tranorna. Det blev en bra runda...faktiskt min första för iår och det var lagom varmt och skönt.

         
                          lammet på grillen                       mina kära söner                       guben & MCn
                                                                            (som töntar sig)

Ha en skön kväll...KRAM!

Tjalalalalala...Färjestad...tjalalalalala...SM-guld...

Jaaa, dom gjorde det...fixade SM-guldet ikväll...va gött! Så spännande matcher både igår och idag men FBK gick segrande ur striden....


    

Fridolf med min FBK halsduk på sig

Härligt...nu blir det inte så lätt att lägga sig och sova men får väl försöka för ska ju jobba imorrn...
Massor av guldkramar till alla!

Påsklov....Pokerkväll

Ikväll har vårt kök invaderats av 9 pokerspelande 17-18 åringar. Dom är ett gäng som brukar samlas och spela då & då. Idag så var det våran tur att få ha detta sköna killgäng här. Insatsen är 20 kr och det tycker jag är helt ok. Dom får några roliga timmar...kan lova att det tjattras där ute i köket nu ;). Fick faktiskt ta kort på dom....

         

Har känt dom flesta sen dom var små, det är både fotbolls och hockeykompisar till vår minste son P.
Några redan sen dagistiden och senare skolkompisar...men nu har dom blivit stora, trevliga ungdomar...ojoj vad tiden går. Jaa det var måndagskvällen hos fam W. Hoppas ni oxå har haft en bra kväll...
KRAM !

Bröllopsdag nr 21...


Ja det firar vi idag ;), vi gifte oss alltså den 2 april 1988. Det var faktiskt på påskafton då. Från början så hade vi bokat in dop för våran mellanson M. Sen kom vi på att det vore bra med bröllop samtidigt och eftersom guben va så rädd för svensexa så var det hemligt ända tills nån dag innan. Vi bodde granne med prästen på den tiden så vi hade redan bestämt att dopet skulle vara hemma i huset (som då var nybyggt, vi flyttade in i dec-87). Vi gifte oss alltså i vårt hus, enkelt men väldigt lugnt och skönt. Skulle jag gifta om mig idag (med samma karl då förstås) så är drömmen att få göra det barfota på en sandstrand nånstans på en paradisö. Förra året (20 år) firade vi lite med familjen, vi åt grekisk mat och jag hade beställt en jättefin tårta...
Ikväll blir det lite god mat och bio för mig & guben....ÄLSKAR dig "bubben"....Kram på er!

Fint på trappan...

Idag tyckte jag att det var dax att få lite fint på vår trapp inför påsken. I vår stad så är det torghandel varje onsdag så jag cyklade fram och köpte mig lite gula, härliga blommor som jag planterade i den fina "kassen". När jag ändå var i farten så plockade jag lite ris och satte i gjutjärnsurnan oxå. Ska fundera på om det ska i fjädrar eller inte...och isåfall vilken färg. Vad tycker du? Blev faktiskt ganska nöjd med min pyntade entre nu.
Har ju hört att många redan påskpyntat inne oxå men jag väntar nog nån dag till. Jag har mest tuppar, påskkärringar o dyl i köket och naturligtvis gula dukar på borden...och ljus oxå ;).
I em har jag suttit ute i solstolen och njutit av den varma, sköna solen, hur gött som helst ju ;). Hoppas att detta håller i sig ett tag nu, läste att det skulle vara över påsken men vågar man lita på det...

       

Ha en härlig onsdagskväll...och missa nu inte hockeyn ikväll...nu är det dax för finalen mellan Färjestad BK och HV 71.
Hoppas, hoppas att FBK tar SM-guld iår...heja,heja ;)
Kramar
till er även om ni inte håller på FBK.