Min profilbild

bloglovin

Vilka är ni tro ;)

Skulle bli så glad om alla som kikar in här skriver en liten snutt om sig själv...
Namn
Ålder ?
Var ni bor
Nåt annat roligt som ni kommer på...

För er som inte vet hur man gör : klicka på kommentarer och fyll i namn och sen skriver ni i kommentarsrutan.
Jag blir sååå glad för alla som ger sig till känna....inget smygkikande nu ;).
snälla, snälla, snälla....skriv något...

PS. Har snott den här iden från min svärdotters blogg.....;)


ÄGG tjuvar ???

I lördags morse när jag vaknade och gick ut på trappan så ser jag att nån vart och rivit i mina blommor som jag planterade till påsk. Som prydnad hade jag 2 porslinsägg liggandes bland blommorna. Ser då oxå att det största av dom ligger kraschat på plattorna :(.
Nog för att blommorna sjöng på sista versen men äggen hade ju vart kul att spara till nästa år.

         

På första bilden ser ni ett ägg som ligger i vänstra hörnet, det andra låg bredvid där...
Nu är då frågan vad som vart där och försökt få med sig ägget. Guben (och jag) gissar på nån fågel, typ skata eller så, ser ut som den fått med sig ägget en liten bit och sen tappat det. Grannfrun tror på rådjur...Svaret lär vi väl aldrig få ;).
Vad tror du?
KRAM!

Paprikafröer = paprikor ?

Vi gjorde chili con carne i söndags...och då fick guben för sig att spara paprikafröerna. Han tyckte att JAG skulle sätta dom i en kruka i MITT lilla växthus ;). Nu har jag gjort det då...ska bli spännande att se om det blir nåt, har faktiskt aldrig provat förut.
Är det nån som testat...funkar det?
Min snälla pappa hjälpte mig att snickra ihop ett litet växthus förra våren...ett som står mot väggen. Har en svägerska som jobbar där dom tillverkar husvagnsfönster...och då kunde man få köpa dom till ett bra pris. Så det blev inte så dyrt heller då. Lite lagom sådär att prova med eftersom jag inte har så "gröna fingrar". Jag hade tomatplantor förra året..och det gick bra,
blev många goda små tomater...såna som man äter som godis ;).

         

Nu är det bara att vänta och se om det börjar växa nåt då....
Har vart ledig sen i måndags och jobbar inte förrän på tisdag kl 16, så skööönt, har tagit lite kompledigt eftersom alla andra är långlediga nu...Jag har försökt att rensa lite, försöker dela upp i små etapper = nåt varje dag eftersom jag får/har sån jä....värk i händerna/armarna och det är ju dom man använder när man rensar. Ryggen tar oxå stryk ;(.
Nu har ju guben ledigt snart oxå så då ska vi hjälpas åt är det meningen ;).
Hoppas på lite sol...just nu regnar det så smått här, inte lika kul att vara ute och greja då.
Ha det så gött tills vi ses igen....KRAM!

VÅRRUSET...

Ja, igår var det då dax för årets vårrus...det är ju bara för tjejer och man väljer om man vill springa, jogga eller strosa. Tidigare år så har vi både joggat och gått (goggat)...men iår så blev det stavgång. Jag o A-M som brukar hålla ihop var nöjda med tiden, eftersom det är ganska "knökat" med folk så blir det ju totalstopp ibland. Vi är vana att visa hänsyn...nåt som inte alla är...ex vissa med barnvagnar och kärror som ställer sig i helt fel startgrupp och bara kör på. Hur skönt är det att få en vagn på hälarna ;(. Det stod oxå i informationsbladet att det är förbjudet att ta med sig hundar i loppet....MEN vi såg en stackare som fick hänga med matte i spåret, dåligt säger jag bara!
Jag har ju själv hund men skulle aldrig tänka tanken att ta med dom på en sån grej! Det är ju ganska många tusen som trängs i spåret...tror inte att det är så kul att vara hund då. OK, nu har jag "gnällt" färdigt ;).
Som vanligt hade vi en fantastisk tur med vädret, har aldrig regnat nåt år...jo, förresten när vi vart på väg hem i bussen har det regnat nån gång.
När vi kom i mål så hörde jag Peter Siepen säga: och här har vi en tjej som inte bara går med stavar, hon går i specialskor oxå (MBT-skor). Förstår då att han menar A-M (men hon hörde inte detta)...och vips så står han där med micken och pratar lite med henne ;). Hon tyckte ju att det var lite pinsamt...men jag tycker att hon skötte sig bra!
Vi fick en trevlig picknick stund innan det var dax att gå till bussen. TACK för sällskapet!
Som ni kanske vet så får man en medalj när man kommer i mål...och jag har 8 st nu...gjorde mitt första vårrus 1999 men har missat några sen pga olika orsaker. Nästa år ska vi vara på plats igen har vi tänkt, det är ju så himla roligt ;).

         

Har ni vart på vårruset nån gång/ iår ?
KRAM! Ha en bra dag!

Min TRAGUS...nu ett minne blott...

Så som jag längtat efter att få ha ett örhänge just där...och nu äntligen gjorde jag det förra veckan...MEN den lyckan varade inte länge. Kände i helgen att det började svullna...och igårkväll på jobbet blev det olidligt ömt så jag gick och kollade i spegeln. Såg då hur örhänget liksom försvunnit in i flärpen och det var rött en bit ut på kinden, när jag försökte röra på det så pöste det fram var och blod. Förstår ju då att örhänget måste bort. Pratar med T som jag jobbar kväll med...men hon vågar sig inte på att hjälpa mig. Går då upp till nästa avd till mina vänner A-M & A och ber dom om hjälp. Vi bestämmer att det bästa sättet att få bort det är att ta 2 peanger och sen får dom dra åt var sitt håll. Det var inte lätt för dom att få tag men efter några försök lyckades dom. TACK, ni räddade mig ur en jä.....knipa!
Det är fortfarande svullet och jäkligt ömt...men nu har jag vart hos doktorn och fått en dunderdos penicillin utskrivet. Så det blir till att ta tabletter 3 ggr/ dag i 10 dar. Så typiskt min tur ;).
Lite surt att behöva betala 120 kr för läkarbesök och 170 kr för medicin...och inget fint i örat ;(. Summan av kardemumman blir : gå till en riktig piercare och inte till ett ställe som "skjuter" i örhänget..
Kan ju oxå säga att jag verkligen skött det så som man ska, tvättat och hållt det rent efter alla konstens regler...MEN det hjälpte inte, ska det gå dåligt så gör det det.





Nu ska jag ladda inför kvällens vårrus, vi är ett gäng från jobbet som åker till Jönköping.
Så mycket rusande blir det nog inte för jag & A-M ska gå med stavar. Hoppas på bra väder och en mysig picknick efter loppet.
Önskar er alla en bra dag! KRAM!

Halmstad...

Helgen (fredagskvällen) startade med att vi var och bytte däck på bilen. Vi har medvetet dragit ut på det för att vi skulle "köra slut" på våra året-runt däck. Nu kom det på alldeles nya sommardäck eftersom vi skulle åka ganska långt i helgen.
Måste visa en bild som visar två bröder byta däck...teamwork ;).




På lördagsmorgonen åkte vi hemifrån strax efter 9 och vi var framme ca 11.30. Det var så gott att få träffa store sonen och J igen, dom har ju nyligen blivit sambos ;). Eftersom han fyllde år i torsdags så var det presentöppning först...hoppas att dataväskan används nu. Sen fick dom en liten gemensam present oxå, bara så där på skoj...vet ju att M vill ha hund sen i framtiden...men under tiden så fick dom den här...

         

Fridolf va lite sur när jag slog in hunden i paketet för han blev så förtjust i den ;). Han önskar sig en egen...men husse säger: neeej! Tror att han fick namnet "BOLL"...eller har ni bytt? Han är iallafall lätt att ha i en lägenhet för han är rumsren på en gång.
Strax efter oss så kom J:s föräldrar...det var jättekul att få träffa er. Mamma G hade gjort en alldeles underbart god pastasallad som vi åt till lunch. Sen tog vi en liten promenad i ett vackert Halmstad, vilka hus dom bygger vid Nissan...ojoj vilket läge. Vi hamnade även i en godisaffär eftersom det var "ätardag" för det unga paret.

                   

                   

Den ena bilden visar papporna som försöker sig på att spela Fifa 09, det var nog inte så lätt men skoj hade dom iallafall.
På kvällen var vi och åt gott på HARRYS...och sen var det Robinson och godis som gällde.
Jag o guben sov över och det var ju en upplevelse att försöka sova i ett hus fullt med studenter som hade fest ;). Men vi lyckades...
På söndagen så var vi runt lite...bla köpte M sig en cykel för 100 kr som med lite fix ska bli OK att rulla runt på...det är inte lönt att ha för fin cykel för han har redan blivit av med en, så den här blir nog bra. J passade på att plugga under tiden och sen hade vi med oss sallad/pizza som vi åt innan det var dax för oss att starta resan hemåt igen.
TACK alla för en jättetrevlig helg...vi ses snart igen! KRAM!

Hårda Gängets tjejträff...

Igårkväll när vi hade årets vårträff här så bjöd jag på Banoffee Pie...och alla tyckte den var så god ;)...så dom sa att jag skulle lägga ut receptet här. Så tjejer på eran begäran kommer det då...

Banoffee Pie

Botten: 100 g smör
250 g digestivekex

mixas ihop, tryck ut i form med löstagbar botten (jag tycker det är enklare att göra den direkt på bakplåtspapper och bara ha själva ringen av formen direkt på papperet som en kant)
grädda den i 10 min i 175 gr

1 burk sötad kondenserad mjölk (oöppnad) ska kokas i 3 tim, vara täckt med vatten under hela kokningen, låt svalna.
TIPS: koka dagen innan
När den kokat så blir det en kolakräm!
Bred ut krämen på bottnen

Skiva 2 bananer och fördela över krämen
Täck allt med 3 dl vispad grädde
Strö över kakao



Hmm, får nog ta mig en bit nu på fm till kaffet...för dom åt inte upp hela ;)
Vill passa på att gratulera min store son som fyller 24 år idag....Hipp, hipp, hurra!
Jag & guben ska till Halmstad på lördag...då ska jag ha med mig en Dajmrulltårta...den är oxå mumsig ;)
KRAM!

Hål i TRAGUS...

Jaaaa, idag har jag äntligen vart och tagit hål i "den lilla flärpen" i örat....oxå kallad tragus.
Har pratat om det i hundra år ungefär men aldrig kommit till skott. I torsdags hade barnens
kusin
S vart och tagit hål på ett ställe här i stan och då bestämde jag mig för att nu var det dax ;). ÅH, e så nöjd..jag tycker ju att det är görsnyggt, skitsamma att man inte är tonåring längre...även kärringar kan ;).
Det tråkiga var bara att regnet öser ner här idag så jag var dyngesur när jag kom hem.
Skulle köpt blommor på torget men struntade i det...får bli en annan dag. Har flera tomma krukor i köket och hade tänkt mig vita pelargoner...och det är väl precis det vi får göra ikväll...tänka att det är pelargoner i dom.
Ska nämligen ha tjejträff här ikväll, vi är fem tjejer som umgåtts sedan gymnasiet 80-82...firade vår examen med att åka till Mallorca i 2 veckor. Vi träffas ca 2 ggr/år och äter gott och tjötar lite, däremellan blir det sms, telefon ibland och nu så klart facebook.

         
            mitt öra                             byxorna (vrängda)

OK, nu får jag sätta fart o baka, ska bli en Banoffe Pie till kaffet...maten har vi beställt ;)
Regniga men varma kramar!

Grilla...Cykla...Anksim...Cruising = Helgen...

Det har vart en fullspäckad helg som startade med Ullaredsresan i torsdags, avfärd ca 5.30
(blev nåt sena pga att L ställt klockan fel). Vi var iallafall framme 8.15 och sen började shoppingen, det var såå lugnt och skönt i affären, precis lagom med folk och ingen kö för att komma ut heller ;).
Vi var nöjda alla tre!
Valborgskvällen firade vi med grillning hos gubens bror L med fam, det var god mat & dryck och trevligt sällskap. Vi rundade av kvällen ganska tidigt eftersom jag skulle upp och jobba...och svåger & svägerskan skulle till Göteborg med äldsta dottern på danstävling (dom vann grupptävlingen, GRATTIS).
När jag jobbat klart på 1 maj så invigde vi vår nya grill, guben grillade biffar och lite fläskkött,
det var såå gott ;). På kvällen blev det en cykeltur runt "ånarundan" med våra grannar G & J.
Vi hade en vätskekontroll (öl & snacks)...och njöt av en härlig natur.

       

     


På lördagen så var det fullt av aktiviteter i vår lilla stad...veteranrally, Bosse "bildoktorn" var här, LIONs anksim och avslutningen på dagen var cruisingen. Eftersom min gube är engagerad i LIONs så var han i farten nästan hela dan. Anksimmet är jätteroligt...2000 gula plastankor släpps ner i Tidan och sen fajtas dom ända in i mål. Man kan alltså köpa sig ett ankcertifikat och tävlar om fina vinster...alla ankorna är såklart numrerade. Jag hade anka nr 933 men den var inte med bland vinnarna ;(. Guben träffade "bildoktorn" och då var jag snabbt där med kameran.
Sen var det jobbdax för mig igen...men kl 21 slutade jag och då mötte guben upp mig och vi cyklade fram till stan för att titta på alla läckra cruisingbilar. Labbås Cruisers uppskattade att det var 800-900 bilar där, inte illa! Det fanns även ridande poliser på plats, det är vi inte vana vid här.

            
  
         


Med både jobb och alla aktiviteter denna helg så är jag ganska seeeg idag...tur att det är en "ledig" dag.
Ha en bra måndag, ÄNGLAKRAM till er alla!