Min profilbild

bloglovin

Hej då...

Nu har vi packat färdigt och inatt åker vi mot flygplatsen...planet ska lyfta kl 07.00 ;). Först är vi på Skopelos en vecka och sen på Skiathos en vecka. Ni får ha det så gott så hörs vi när jag e tillbaka.



Den här svarta "pärlan" köpte vi i fredags...det är en volvo s60...så skön att köra ;). E´ super nöjd än så länge...hoppas det fortsätter så!
KRAM!

MC tur till Stockholm...

Vi startade vår resa mot Stockholm ca 9.30 i måndags, pausade när baken inte orkade mer...så det blev några stopp. Tog en avstickare till Söderköping för att kolla på en bil jag sett på blocket...
vet inte om det blir nån affär än, beror på vad han säger om vårt bud ;). När vi kom fram till hotellet (scandic Continental) så bytte vi om och tog oss en runda i Gamla stan.
Hamnade på ett supermysigt fik, där vi tog oss en latte...

         

Jag åt en nötkolapaj och guben en hallonpaj...det var sååå gött, vi njöt för fulla muggar.
Latten var så gulligt designad oxå ;).
Vi strosade runt och njöt av en härlig sommarkväll. Träffade även på några tomtar...


    


Nästa dag tillbringades i affärer, fikade även i gamla stan igen...det bästa med Stockholm enligt mig är just gamla stan...men blir nöjd på ett par dar ;). Vi kom iväg från Stockholm lite sent pga vissa omständigheter...så vi konstaterade att vi aldrig skulle hinna/orka åka hela vägen hem. Man kan ju inte turas om att köra precis eftersom jag inte har körkort för MC...och man behöver pausa några ggr på 40 mil. Guben ringde sin faster som bor utanför Norrköping och frågade om det fanns en madrass att låna ;) och visst fick vi göra de'. Vi var hos dem först efter 21.30, då stod dom på trappan och väntade...Sen blev det kaffe, mackor och lite tjötande innan vi stupade i säng, somnade som en stock. När vi vaknade idag så hade B gjort en superfrukost!
TACK snälla B & C för att ni är så gulliga. Välkomna till oss oxå!
Såhär fint bor dom...

         

Deras två katter Vilgot (Ville) och Kirre ser ni där oxå, tror att B sa att dom är 15 & 13 år gamla, tydligen så är dom lite skygga men vi fick klappa och klia dom ;).
Några som blev överlyckliga när vi kom hem var våra små dogs...jag är oxå glad att vara hemma...borta bra men hemma bäst...
KRAM!

Midsommardagen...utflykt i bygda'

Vi startade vår utflykt med att åka till grannstaden för att kolla på en bil...men det blev ingen affär ;(. Snygg va den men lite mycke skavanker och andra oklarheter. Med oss i bilen var gubens lillebror L, hans sambo V och deras minsta tös H...det är bra att ha med L när man kollar bilar ;). Eftersom vi var hungriga efter biltittandet så blev det till att åka till MC Donalds...ingen kulinarisk upplevelse utan ren "bukafylla" som guben säger. Sen åkte vi vidare till Mössebergs djurpark...guben, L & H startade med att gå upp i utsiktstornet...209 trappsteg enligt L som räknade.

                   

Först ser ni tornet, sen utsikten uppifrån och sist H & L som tittar ut i fönstren...H kan inte ha nån höjdskräck iallafall...
Vi fortsatte turen i parken med att titta på alla fina djur...getter, grisar, påfåglar, hjortar,kaniner, ankor mmmm. Här kommer några bilder...

         

         

Påfågeln var såå fin...han vände baken åt oss först men sen visade han upp sig ;).
Dom stora barnen tyckte oxå att det var kul att leka lite...

         

Vi hade med oss fikakorgen...så det blev lite kaffe och lakritskex ;), älskar man lakrits så är dom supergoda...jag lovar!



När vi var nöjda i parken så for vi vidare ut i bygda'....hamnade i värsta hagelskuren...men till slut kom vi till "kvarndammen", ett mysigt fikaställe i Ö Gerum...finns grillplats oxå...urmysigt.

         

Ja det var en lyckad tripp...TACK för sällskapet!
Imorrn far jag & guben till huvudstaden...en liten MC tur blir det antagligen eftersom dom lovat bra väder. Ska strosa runt lite i affärer och fika på mysiga fik...nån som har nåt riktigt bra tips kanske...
KRAM! ses om ett par dar då...

Midsommar....SEMESTER ;)

Kikar bara in som hastigast för att önska er alla en glad midsommar...har jobbat, vilat en stund och ska nu iväg på midsommarfirande. Firar ju även in semestern idag så det känns underbart ;).


                   

Återkommer imorgon och kikar runt hos er alla....KRAM!

Våran volvo...ett minne blott...

Jaa, så blir det tyvärr...försäkringsbolaget gav oss ett bud på bilen eftersom reparationerna skulle gå på så mycket. Så nu har vi två veckor på oss att hitta en ny bil...eller rättare sagt vi får bara ha hyrbilen två veckor till...och då vore det ju bra om vi hittat en ny att köpa innan det.
Så typiskt nu mitt i sommaren när det är så mycket annat att göra och vi ska ju till grekland den 29 juni...blir så trött och förbannad på vad detta drar med sig. Allt bara för att en "äldre man" inte stannar där han ska!! grrrr...
Har kollat på blocket nu och det finns ju en massa bilar till salu...jag vill ha en volvo s60 nu, vi hade ju v70...och nu e jag nöjd på kombi, vill ha nått mindre...och helst en röd ;). Tycker att det är min tur att bestämma nu för guben valde v70 som var silvergrå...eller hur, då är det väl rättvist om jag får som jag vill?

         


Så vi vet väl vad vi har att göra nästa vecka när vår semester börjar...åka och kolla bilar...kuuul..not...
Det är bara det att vi har måndag & tisdag inbokat redan, ska på en MCtur...men det är lite hemligt vart och varför vi åker ;). Kommer att avslöja nåt mer senare kanske...beror på om jag får tillåtelse...

Ha det så bra tills vi ses igen, KRAM på er!

Krockat...

Ja så har man då vart med om sin första krock...och det var INTE mitt fel! Jag hade vart i stan och körde på "ringleden" på väg hemåt. Kommer till en stor fyrvägskorsning och hinner bara tänka jä...han kör...och sen säger det "pang". Slår i huvet (ovansidan) i fönster/ taket antar jag...att en sån liten smäll kan kännas så. Jag höll mina 45-50 km, mannen säger att han höll ca 40 km...
Du missade väjningsplikten där sa jag....ja, jag såg dig inte säger han då. Han berättade för polisen att han kört bil i 60 år, prickfritt...så det var en äldre man...
Det var full utryckning iallafall, polis, ambulans och 2 brandbilar...alla var såå trevliga...
Eftersom mitt huve värkte och kändes allmänt konstigt så fick jag åka ambulans till VC och träffa dr. Han klämde och lyssnade på hela mig och sen fick jag åka hem. Jag hade fått en rejäl smäll i huvudet och det var rött och svullet/ en bula...Som tur va fick jag tag i min bror med familj som kunde köra hem mig. När dom kom och jag skulle berätta vad som hänt så bara jag skrattade och lipade...var väl chockreaktion antar jag...precis efter smällen så var jag bara helt skakig och blodtrycket sjönk och det var oxå en chockreaktion enligt dr.
Nu är bilen bärgad till en verkstad så får vi se vad dom säger om den.



Det ser ju inte så illa ut men vet att det brukar bli en ganska dyr historia...får väl se om vår gamla volvo blir lagad eller inte...
KRAM!

Bildkavalkad...

Var ute och fotade lite i trädgården nu...lite tråkigt väder bara, molnigt och kallt. Tänkte visa er lite hur det ser ut här nu...först en bild på hagtornsträdet som blommar och min gamla kärra, planterade lådorna i lördags.

                   

Sen ser ni trappan med lite gula blommor, smultronkrukan med tagetes är en favorit sen många år...hatade tagetes förr men nu tycker jag att dom är underbara ;), tur att man kan ändra sig.
Trollet ni ser på bilden fick jag och guben när vi gifte oss, 1988. Den tredje bilden är på "rumpan" som jag köpte i Dalarna för ett antal år sen...2004 tror jag (vi var där uppe med minste sonen på hockeyläger 3 år i rad).

Sen ska ni få en kik på det som är "projektet", tog bort gamla barrväxter för några år sen...och det var sen meningen att det skulle bli en ny plantering men det dröjde och dröjde...tills nu när jag kom på att jag inte ville plantera. Vi ska lägga dekorsten och ha lite krukor mm där, ska visa bild sen när det är klart.

                   


Nästa bild är vår ena gavel där jag oxå lagt lite sten och prydnader, fågelbad, gammalt hjul och min älskade "hönan Astrid" står på stenen ;).  Sen har vi då mitt lilla växthus som snälle pappa hjälpte mig att snickra förra året...tomatplantorna ser ju bra ut men paprikorna har inte blitt nåt än...ser dåligt ut ;(.

Oj, måste pysa till tandläkaren nu...KRAMAR!

Tävling

Jag tävlar om denna:



Tävla HÄR du med!

Förlåt ;) ;) ;)

Jag har vart lite seeg med att skriva på bloggen, har försökt att kommentera nån gång...men det har vart så mycket och lusten fanns inte där. Får väl försöka att bättra mig nu några veckor för sen åker jag till Grekland i 2 veckor...och då blir det inget bloggande bara njuta av sol, bad och den goda maten.
Förra veckan var jag, guben och dogsen iväg på en tur i bilen. Då åkte vi förbi ett gäng med kossor som Fridolf tyckte var intressanta...han skällde lite på dom ;).

         

Det är ju lätt att vara kaxig när man sitter i husses knä...men dom bara titta på honom och undrade vad han var för en konstig filur.
Vi hittade lite smörbollar...jag älskar dom...får så underbara minnen när jag plockar dom.
Minns hur jag och min kusin plockade massor vid deras bäck ;).




        

Den häftiga stenen hittade jag vid en väg...och jag vill ha den ;)...får man ta den eller måste man kolla med markägaren?
Vi kunde inte lyfta den utan skulle behöva hjälp att få hem den. Den skulle bli så fin i mitt "projekt"..bara guben och store sonen kunde gräva nån gång (ska ta bort en rabatt och lägga sten ooch plattor istället + ha lite stora krukor och prylar). Vet precis hur det ska se ut men kan ju inte gräva själv...annars hade det vart klart nu.
Resan avslutades med en mumsig glassbägare ;).

Förresten ja, nu har store sonen kommit hem över sommaren och ska jobba. Nu väntar vi bara på flickvännen oxå som är på Rhodos med sin familj och firar sin mamma som fyller
50 år...GRATTIS!
När hon har kommit så ska vi ha en grillfest med alla söner och flickvänner ;).
Ha det så bra, KRAM!