Min profilbild

bloglovin

1:a Advent...

Äntligen va de dax att tända första ljuset, älskar den här tiden innan jul, älskar att köpa klappar och slå in fina paket. Hur kul är det då på en skala när barnen blitt så stora så dom "bara" vill ha pengar till dator, resa mm. Hmm, inte så kul alls men är väl bara att konstatera att sånt e livet. Store sonen vill åka på en solresa till våren med sin älskling, mellansonen ska på julresa till Norge med sambon och minste sonen längtar efter en ny dator. Då får väl jag köpa några små "paket" bara för det är så roligt att göra fina klappar...;). Hoppas att syskonbarnen önskar sig nåt annat än pengar, dom e inte så stora än. Och dogsen måste ju ha nåt att öppna oxå och min käre pappis...Ja de blir nog några klappar att slå in fint och lägga under granen iallafall.
Imorrn ska jag åka en bra bit till Trollhättan, ska på magnetröntgen av nacke och ländrygg. Dom hjälper tydligen vårt sjukhus att beta av köerna så därför får jag göra en resa dit. Min snälla pappa ska följa med mig och köra dit för jag tycker det  e' så tråkigt att åka så långt och han tycker om att åka och så hittar han så bra överallt eftersom han vart ute o fart på vägarna mycket tack vare sitt jobb. Tack snälla pappis.
Ska ta en liten vila nu innan det är dax att åka och jobba kvällen...KRAM!

Jag har fått en utmärkelse...



Jag har fått en utmärkelse av Vipelyckan.

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Det är inte så lätt att välja 7 bloggar bland alla dom underbara bloggar
jag läser men så är reglerna.

Mina utmärkelser går till:
(utan inbördes ordning)

Lene-Therese

Tove

Annelie

Nettan

Angelica

2anewlife

Emma

25 årsgåva...

Det är inte klokt men iår har jag jobbat 25 år i vår kommun, inte på samma ställe i och för sig. Började inom hemvården och jobbade då natt, sen natt på sjukhem, därefter dag på samma sjukhem, bytte sen till växelvård och under den tiden även jobbat som personlig assistent åt en liten tjej, är nu tillbaka på växelvården igen sen några år.
Så idag har jag varit och valt ut min 25 årsgåva, kändes ganska lyxigt att "handla" för så mycket pengar. Jag valde smycken och det blev en hel del faktiskt (medaljong i guld, armband & halsband & berlocker i en serie jag sparar på, har ett fullt armband sedan tidigare).
Själva utdelningen sker i mitten av december så till jul har jag massor av smycken att använda, kommer att bli så tjusig så...;).
Ikväll ska jag se på "Bonde söker fru", har sån tur så att guben och sonen tränar innebandy precis då så jag får se det i lugn och ro, för dom tycker det är töntigt. Samma sak med "Ensam mamma söker", det tyckte jag var görbra, hoppas allt går bra för dom nu. Kärleken är väl underbar iallafall!
Längtar tills imorgon för då ska jag träffa två "gamla" jobbarkompisar,  A-M & C för att äta den traditionella julmackan, då försvinner några timmar snabbt när vi "tjötar" lite. Vi jobbade ihop varenda dag/kväll/helg i många, många år...vi hade så kul fast det var jobbigt på jobbet men med bra arbetskamrater så går allt.
Nepp, dax för lite vila nu, man e ju så trött när man e så här gammal ju..;). Eller vad säger ni? KRAM PÅ ER!

En svart boll till frisören...

Idag har jag lämnat vår dvärgpudel hos frisören, han var som en svart boll nu så det var på tiden. Ska bli så kul att hämta honom sen, han blängde på mig och undrade vart han hamnat. Av erfarenhet så vet jag att han blir så lycklig när han blivit klippt, han blir som en valp på nytt, precis tossig fast han är över 11 år. Typiskt bara att detta snövädret skulle komma nu då kommer han ju att frysa lite men han får väl ta på sig sin fina stickade tröja  ;). Så nu är det bara jag och lillegubben hemma ( hunden alltså) och då passade vi på att ta en liten stund vid datorn innan det är dax att greja iordning lite här hemma.
Vicken tur vi hade i helgen då när vi badade tunna, i lördags var det ju allra bäst precis stjärnklart och helt underbart mysigt. Tack kära grannar för trevligt sällskap, måsta oxå säga att gubarna lyckats enormt bra med maten, det var sååå göööött ! En stor eloge till J & J !
Ni är så bra och vi älskar er det vet ni även om vi gnäller på er lite då och då.
Ha en bra dag i snön, KRAM!

Nu ska vi fira...

Ja på lördag ska vi och fam K/L fira av våra grannar R som tänker lämna oss och flytta iväg uppåt ca 18 mil, från början så är dom norrlänningar men kom hit för 10 år sen. Vi tre familjer har så bra gemenskap, främst då på sommaren, då fikar och grillar vi allt som oftast var och varannan kväll. Det är så där spontant så att om nån e' kaffesugen så åker kaffet på och så samlas vi och tjatar bort en stund, blir många mysiga kvällar på någons altan. Det kommer att bli jättekonstigt när flyttlasset går nästa helg. Men först så ska vi ha en skön lördagskväll, vi har hyrt en badtunna och den ska vi alltså ha de gött i tillsammans, dricka och äta såklart. Min gube och grannguben ska kocka och menyn låter helt underbart god. Det ska bli kräftsoppa till förrätt och grillad fläskfile med potatisgratäng. Till kaffet ska granntanta' baka nåt smarrigt! När vi e' i tunnan så ska vi ha lite goda korvar och snacks..oxå öl å vin såklart! Ja, hoppas att vi får en skön lördag tillsammans...så att dom kommer att sakna oss och sen flytta tillbaka....;). Vi ska iallafall åka och hälsa på för där dom ska bosätta sig finns Sveriges bästa hockeylag, så då kan vi slå två flugor i en smäll, kolla hockey och hälsa på fam R.
Ha de gött, hörs! KRAM!

17 november -95...

Jaa, vad hände då...Joo då var snöstormen som vi aldrig kommer att glömma, tror inte att jag får uppleva nåt liknande nån mer gång heller. Jag minns att jag skulle släppa ut vår hund som vi hade då (Bamse) och jag fick inte upp altandörren. Med nöd och näppe så kunde jag "tröka" upp dörren vid groventren och när jag kikade ut så fick jag en chock. Eftersom jag skulle iväg till jobbet på "Solvik" så gjorde jag mig iordning och tänkte bara att idag får man ju gå då nåt annat är inte att tänka på. När jag kommer ut så har jag snö ända upp på magen över navelhöjd men börjar iallafall liksom kämpa mig framåt, fick trycka mig framåt. Det var tungt som f.., tänkte hela tiden att det blir nog bättre men efter att ha kommit en liten, liten bit neråt gatan så insåg jag att det här går inte. Bara att kämpa sig hem igen och ta kontakt med jobbet.
Sen på em bestämde jag och en arbetskamrat att vi nog kunde ta oss dit och jobba kvällen, det tog oss 1,5 timma att gå den biten till jobbet. Vi sov över för att kunna jobba nästa dag oxå. Kommer ihåg att vårt kvarter snöröjdes först på måndagen och snöstormen var en fredag. Dom var så smarta så att på vår gata plogade dom upp en stor snövall och blockerade totalt, fanns inga möjligheter att komma ut där.
Allt detta hände alltså 1995, det har gått 13 år men man minns det som om det var igår, datumet är inpräntat i minnet.
Det är som när Palme mördades 28 februari 1986, då jobbade jag min allra första natt på min nya tjänst efter att ha vart mammaledig. Det var en märklig, overklig natt nåt som man heller aldrig kommer att glömma.
Idag är det kallt och mysigt men ingen snö än....men den kommer nog.
Ska tjoa på guben och P nu för vi ska på utvecklingssamtal i skolan.
Ha en bra kväll, KRAM!

Jag vill på bio...sa' du me'?

Jaa de vill jag faktiskt, Rallybrudar går här i vår lilla stad i helgen så att gå och se den idag skulle passa ypperligt bra, sa' du hänga me'? Ikväll blir de ännu en fredag som jag är ensam i huset, guben hade nåt med jobbet idag oxå (dålig planering när det blir 2 veckor i rad tycker jag, förra veckan va det kommunen och nu är det deras grupp), P ska på dans med ett kompisgäng till en stad ca 8 mil bort (nån snäll bror som skulle köra/hämta dom) och A ska till sin farmor. Det är inte så att jag klagar antingen blir det bio eller oxå IDOL, då i sällskap av en godisskål.
Igår letade vi som galningar efter A's mobil, den hade blivit kvar hemma sa hon men vi hittade ingen fast vi vände ut & in på rummet, försökte oxå ringa till den men inget hördes. Nu på morgonen ringde jag till den igen och gissa vad, joo då svarar hon, hmm den va visst i skolan...;) skönt att den kom tillrätta iallafall.
Det är OK att ha fel ibland A
! Kram på dig!
Har pratat med min lilla pappa en stund idag, han var ledig eller jaa de har han egentligen alltid, han e pensionär men har lite svårt att sluta jobba. Han är kranförare och det är ont om dom tydligen så han jobbar på, han mår bra av det säger han. Konstigt, jag som gärna skulle sluta imorrn om jag kunde, är inte lik min far alltså, jag mår bäst på mina lediga dagar.
KRAM till alla där ute!

Morgonstund...

Nu ska jag ha den bästa stunden på hela dagen...När jag har ledig dag och alla åkt iväg till jobb och skola så tar jag min favvomugg full med kaffe och sätter mig i soffan. Njuter av den goda drycken och tittar på 4ans morgontv...det e min bästa stund, då känner jag att jag e ledig. Sen drar allt vanligt igång, småplock i köket, lite tvätt osv.
Tänkte ta en sväng till grannstaden idag där det finns lite fler och större affärer... vill bara kika lite ni vet, sånt kan man bara göra när man e själv, absolut inte när guben e med.
Nee, nu vill jag ha kaffe, hejs, KRAM!

Denna jä... värk...

Idag är det en skitdag...Jobbade igårkväll och pga vissa omständigheter så fick jag och min jobbarkompis M göra ett väldigt dumt, tungt och jobbigt lyft, eller rättare sagt flera lyft. Så inatt vaknade jag och hade en jä... värk i ryggen, kunde knappt vända på mig och imorse så va de ju inte så lätt att komma ur sängen heller.
Till jobbet kom jag iallafall men jag var glad när dagen var över kan jag säga. Nu har jag några lediga dagar och det kan nog behövas. Som vanligt har jag ju min värk som jag alltid har och den är oxå xtra jävlig idag, varför allt på en gång...?
Jag tog en välbehövlig tupplur efter jobbet men blev väckt av telefonen, det var käre grannen G ( de e lugnt var ändå dax att vakna till), det roliga var att hon ringt ett helt annat nummer men kopplades hit in, trassliga linjer eller G som var rörig...:).
Nu har jag, P & A ätit, guben e' på jobbresa och göttar sig på hotell och god mat, det värsta är att jag får sova själv (ja förutom 2 hundar då) i sängen och jag hatar det. När guben jobbade på behandlingshem så var jag själv varannan vecka i över 6 år så jag tycker att det räcker, jag vill ha honom breve' mig nu!
Ha de gött, KRAM!

Regnet de bara öser ner...

Nee, det är inte jag som sjunger utan det är den bistra verkligheten, det blåser och regnar som bara den, hoppas innerligt att det håller upp när jag ska cykla till jobbet kl 16. Guben har tagit bilen till jobbet idag (han pendlar till en grannstad) så då får jag vackert trampa hur vädret än är. I vanliga fall är det ju bara skönt att cykla den biten, tar ca 10 min men idag längtar jag inte alls efter att komma till jobbet som en dränkt katt.
Jag har precis haft min väninna A här på lite fika, hon fick smaka mina nötcremebullar som jag bakade i fredags, dom va goda sa hon. Vi har känt varandra sen vi började vårdlinjen 1980, det blir några år de.
Hon och hennes sambo C är även faddrar till yngste sonen P. Vi var oxå på semester med dom i Tunisien i juni, där hade vi det så varmt och gött. I ett par dar fick vi känna på dom varma saharavindarna som kallas siroccovindar, kan bara säga att det var en upplevelse, kändes som om vi satt i en bastu och en värmefläkt blåste, vindarna brändes. Kan iallafall rekommendera att åka till Tunisien om man vill äta och handla billigt.
Men vår favorit är ändå Grekland så dit ska vi nästa sommar igen, planerar att öluffa med våra grannar R. Dom ska tyvärr flytta iväg från vår lilla stad om några veckor så vi får skynda oss att planera innan dess.
Nix nu ska de bli lite mat i magen, KRAM!